School News – JAMB, Scholarships, Past Questions, Free Tutorials

SPECIAL: Want To Be Notified Anytime There's A New Post? Join Over 50,000 + Readers. | Get A Free Daily Update Via Our WhatsApp Status | 08164595198.

Home » School News » UNICAL GSS Past Questions (PDF)

UNICAL GSS Past Questions (PDF)



This page covers University of Calabar, UNICAL GSS Past Questions (PDF)

Anti Corruption 1, Use of English 1, History and Philosophy of Science, French, Anti Corruption 2, Use of English 2, Philosophy and Logic, Citizenship Education.

Download PDF FILE

UNICAL GSS Past Questions (PDF)
UNICAL GSS

UNICAL GSS Past Questions Use Of English Questions (Gss 102) 2011/2012

Below are example of UNICAL GSS Past questions and answers,

  1. ____ is a task which afford the listener to the opportunity of recording what he hears
    (a) note making (b) note taking (c) recording (d) translation

Download PDF FILE

  1. The following except one are the strategies for note taking (a) conclusion (b)
    abbreviations (c) headings (d) sub-headings

Download PDF FILE

  1. Bad study habit include the following except (a)n study skill (b) hazy goals (c) wrong
    choice of place of study (d) energy draining activities

Download PDF FILE

  1. Bad reading habits include the following except (a) finger pointing (b) regression (c) subvocalization (d) retention

  2. Effective study skills that ensure good results will derive from the following except (a)
    mental activation (b) study time /plan method (c) conducive study environment (d)
    language skills

Download PDF FILE

  1. Vocabulary development includes all except one of the following (a) use of dictionary (b)
    understanding collocation (c) developing extensive reading skills (d) preparing a good
    study time table

Download PDF FILE

  1. Expressive, receptive writing are types of (a) homophones (b) listening skills (c)
    vocabulary (d) homographs

Download PDF FILE

  1. Words with the same spelling but with different meaning are known as (a) homographs
    (b) antonyms (c) connective (d) synonyms

Download PDF FILE

  1. Listening is a complex of (a) linguistic skills (b) cognitive skills (c) social skills (d) all of the
    above

Download PDF FILE

  1. The reference relationship between a speaker/listener can be all except one of the
    following (a) interesting (b) dynamic (c) abstract (d) static

Download PDF FILE

  1. Which of this sentences is not relevant in organizing study time (a) break time (b) time
    allocated to each course (c) strengths and weaknesses (d) likes and dislikes

Download PDF FILE

  1. Which of these words carry the past participle tense of the verb (a) he was drunk
    yesterday (b)n he drank too much alcoholic (c) he drunk two bottles of beer (d) have
    drank a bottle of malt

Download PDF FILE

  1. Which of this sentences carries the past participle tense of the verb “SING” (a) he had
    sang a song before he arrived (b) I had sang a song before he arrived (c) I sang a song (d)
    I would have sang a song

Download PDF FILE

  1. Which of this sentences contain the third person singular subjective pronoun (a) I gave
    him the books (b) wabii narrated the story his dad was told (c) the book he authored
    have won him a prize (d) the books I authored have fetched him some favour

Download PDF FILE

  1. All of the sentences below are simple except (a) barrack become became US president
    in 2008 (b) Obama is humble but smart (c) Obama talks straight when he is angry (d)
    Obama knows those whom he works with

Download PDF FILE

  1. “Nike drives fairly well” is an example of (a) adjective modifying a noun (b) adverb
    modifying an adverb (c) adverb modifying a verb (d) adverb modifying adjective

Download PDF FILE

  1. ______ in grammar refers to the situation where the situation where the verbal form
    agrees with the subject [a] agreement [b] contract [c] bond [d] noun

Download PDF FILE

  1. Give the synonym of the word underlined in the following sentences the ‘the plaintiff
    was not in court [a] suspect [b] defendant [c] complainant [d] suit

Download PDF FILE

  1. ——– are appendages ,attachment or additions made to root words [a]suffixes
    [b]prefixes [c] affixes [d] suffice

Download PDF FILE

  1. ——- are words that have some spelling but with different meaning or interpretation [a]
    homographs [b] antonyms [c] opposites [d] homophones

Download PDF FILE

  1. We have not received a letter from Deborah since she ——- for Ibadan [a] had left [b]
    had been leaving [c] was leaving [d] left

Download PDF FILE

  1. Whenever Mr. Akpan _______ to Lagos , he brings some materials for his wife [a] goes [b] has
    gone [c] will be [d] will have gone

Download PDF FILE

From 26-29 choose the option that appropriately describe the sound below

  1. Pick out the odd item [a] plot structure [b] point of view [c] setting [d] novel

Download PDF FILE

  1. Literature is made up of all except [a] prose [b] novel [c] drama [d] poetry

Download PDF FILE

  1. The point of view that uses the ‘l’ pronoun is called [a] one person point of view [b] second
    person point of view [c] first person point of view [d] third person point of view

Download PDF FILE

  1. /l/ [a] voiced Fabio –dental fricative [b]voiceless labio –dental fricative [c] voice less dental
    fricative (d) voiceless alveolar stop

Download PDF FILE

  1. /k/(a) velar stop (b) alveolar stop (c) bilabial stop (d) fricative

Download PDF FILE

  1. /n/ (a) alvenplar stop (b) palatal (c) alveolar nasal (d) bilabial nasal

Download PDF FILE

  1. Which of these is not a criteria for description of consonant sound (a) shape of articulation (b)
    place of articulation (c) manner of articulation (d) state of the glottis

Download PDF FILE

  1. A order of causality of fictional events is (a) denouncement (b) plot (c) conflict (d) climax
    (e)resolution

Download PDF FILE

UNICAL GSS Use Of English Answers 2011/ 2012

  1. B

  2. A

  3. A

  4. D

  5. D

  6. D

  7. C

  8. A

  9. D

  10. A

  11. D

  12. A

  13. A

  14. C

  15. B

  16. C

  17. A

  18. C

  19. C

  20. A

  21. D

  22. A

  23. D

  24. B

  25. C

  26. B

  27. A

  28. C

  29. A

  30. B

Download PDF FILE

UNICAL GSS Past Questions Anti Corruption 1 2015/2016 (Group B)

  1. According to olayinka opafola corruption promotes among other (a) High rate of
    employment (b) Misappropriation of funds (c) capital flight (d) shortage of capital

Download PDF FILE

  1. Corruption that is so prevalent that is part of the everyday structure of the society,
    including corruption as one of the symptoms of organized crime is known as (a) large
    scale corruption (b) petty corruption (c) Grand corruption (d) systematic corruption

Download PDF FILE

  1. In a strict sense, moral corruption is referred to as (a) corruption of religion (b)
    corruption of the conscience (c) corruption of the memory (d) corruption of morals

Download PDF FILE

  1. Corruption in admissions to universities is traditionally considered as one of the most
    corrupt areas of life (a) private and public sector (b) public sector only (c) Education
    sector (d) Economic sector

Download PDF FILE

  1. The numerous causes of corruption that has eaten into the fabric of our society in the
    areas of political economic, social cultural and religious background include the
    following except (a) great inequality in distribution of wealth (b) Distortion of ethical
    codes (c) weakness on the part of law enforcement agencies (d) hard work and
    patriotism

Download PDF FILE

  1. I.C.P.C means (a) international council for public control (b) infrastructure conservation
    policy council (c) independent corruption prohibition congress (d) independent corrupt
    practices and other related offences commission

Download PDF FILE

  1. This is not an example of bank fraud (a) corruptly interfering, influencing or inducing
    CBN field examiners to compromise their funding while on legitimate duty (b) sending
    correct returns to regulatory authorities (c) deliberately overcharging debtors for
    facilities granted (d) convincing with fraud syndicates to beat internal control and
    defraud unsuspected customers through forged mandate

Download PDF FILE

  1. Another name for concept of bureaucratic corruption is (a) petty corruption (b) sectorial
    corruption (c) Grand corruption (d) systemic corruption

Download PDF FILE

  1. Leaking of information by public officers to external individuals or organization which
    the price is right is known as (a) hacking (b) racketeering (c) espionage (d) information
    scam

Download PDF FILE

  1. The ultimate objective of money laundering include the following except (a) to avoid
    conviction (b) to conceal dirty money (c) to avoid prosecution (d) to conceal legal money

Download PDF FILE

  1. The following conducts have been held to constitute obstruction of justice except one
    (a) non-attempts to influence judges and juries (b) preparing false testimony (c)
    misleading police officer in their investigation of crime (d) destroying evidence

Download PDF FILE

  1. The root cause of corruption is (a) insecurity in the land (b) soliciting or referring of bribe
    (c) enslavement to money and decline in public morality (d) over population

Download PDF FILE

  1. _____ on June 13, 2001 signed into law the anti-corruption bill known as ICPC (a)
    President Goodluck Jonathan (b) President Muhammadu Buhari (c) president Olusegun
    obasanjo (d) president Atiku Abubakar

Download PDF FILE

  1. The possible ways of eradicating corruption and restoring true leadership in Nigeria
    include all except (a) Conscientization and moral education (b) Liberal democracy (c)
    payment of workers salary and just wages (d) allowing and encouraging external
    influences

Download PDF FILE

  1. The various forms of economic corruption include the following except (a) distortion of
    moral principles (b) human trafficking (c) deceit in advertisement of goods (d)
    adulteration of E-business products

Download PDF FILE

  1. This is not a cause of corruption in the land (a) the absence of patriotism and national
    unity (b) good and equitable reward system (c) Distortion of ethical codes or moral
    values (d) great inequality in distribution of wealth

Download PDF FILE

  1. _____ is corruption occurring at the highest level of government in a way that requires
    significant subversion of the political, legal and economic systems (a) political corruption
    (b) petty corruption (c) systemic corruption (d) grand corruption

Download PDF FILE

  1. This is not a method used in measuring the level of corruption in Nigeria (a) court
    records (b) civil society (c) media reports (d) opinion survey

Download PDF FILE

  1. _____ administration introduced “war against indiscipline” (WAI) in march 1984 (a) Gen.
    Ibrahim babangida (b) Gen. sani Abacha (c) muhammadu Buhari (d) olusegun obasanjo

Download PDF FILE

  1. The state at which ill-gotten wealth are moved into the mainstream of the economy
    through legitimate economic activities is called (a) integration (b) placement (c) layering
    (d) out-going

Download PDF FILE

UNICAL GSS Anti Corruption 1 Answers To 2015/2016  (Group 2)

  1. A

  2. B

  3. B

  4. C

  5. D

  6. D

  7. B

  8. D

  9. C

  10. D

  11. A

  12. C

  13. C

  14. D

  15. A

  16. B

  17. A

  18. D

  19. C

  20. A

Download PDF FILE

YOU MAY LIKE:

  1. UNICAL Resumption Date For Second Semester 2021
  2. UNICAL CES 2019/2020 Sandwich Admission List
  3. UNICAL Diploma Form 2021 Is Out
  4. UNICAL 2021 Postgraduate Form Deadline Extended
  5. UNICAL GSS 2021 Exams Timetable Released
  6. Court Jails UNICAL Professor For Manipulating Election Results
  7. 22 UNICAL Students Bags First Class – VC
  8. UNICAL Best Graduating Student 2021
  9. UNICAL Admission List For 2021 Now On CAPS
  10. UNICAL GSS Past Questions (PDF)
  11. UNICAL GSS CBT Exams Registration Portal
  12. How to Answer UNICAL GSS CBT Exams Questions
  13. UNICAL Courses And Their Requirement
  14. How To Gain Admission Into UNICAL
  15. UNICAL Online GSS Lectures LINKS 2021 (PDF FILE)
  16. List of Past Vice Chancellor of UNICAL
Get more stories like this on Twitter
Share Your Story With Us:
SMS:
+2348164595198,
WhatsApp:+2348164595198,
Email: story@schoolsnews.ng

Click here to join our Whatsapp forum; Group 1 | Group 2 | Group 3 | Group 4 | Group 5
PLEASE DON'T JOIN MORE THAN ONE GROUP!!!

Share Tweet Email WhatsApp

See More Under: School News


guest
1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Atotse Moses
Atotse Moses
1 month ago

You’re doing well.. commendable